De zonweringtrends van 2015

De eerste zonnestralen breken de grijze lucht en dat is het teken dat de zomer voor de deur staat. Het kwik schiet omhoog en de tuindeuren worden weer opengeslagen. Terwijl u in de tuin zit is het natuurlijk fijn om in het zonnetje te zitten, maar zodra u even aan de warmte wil ontsnappen is het wel zo fijn als uw woning een stuk koeler is. U kunt de warmte gemakkelijk buitenshuis houden door een zonwering te installeren. Met tal van mogelijkheden is het misschien leuk om wat meer te weten over de zonwering trends voor het jaar 2015. Daarom worden deze trends in deze blog verder toegelicht.

Strak design en domotica

De focus ligt met name op de zonwering trends voor in huis. Een strak design en de veiligheid van de zonwering spelen een steeds belangrijkere rol. Met name design is vele malen belangrijker geworden volgens de zonwering specialisten. De hoge kwaliteit en het uiterlijk van de zonwering zorgen ervoor dat de prijs van de zonwering stijgt. Het is niet duidelijk of dit het einde van de recessie betekent, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. Een ander hooggewaardeerd criteria is de domotica van de zonweringen. Dit wil zeggen dat de consument graag elektronisch gestuurde zonweringen in huis heeft, die bijvoorbeeld gemakkelijk met een applicatie op uw smartphone bediend kunnen worden.

Veiligheid en motorisering

Sommige raamdecoratie en zonweringen kunnen erg gevaarlijk zijn voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het lange koord van lamellen, die gemakkelijk om het nekje van een ontdekkende peuter vast kan komen te zitten. Om dit soort incidenten te voorkomen heeft de Europese Unie een richtlijn opgesteld die de norm van veiligheid van een zonwering aangeeft. In 2014 werd er enorm veel aandacht aan dit onderwerp besteed en in 2015 zet deze trend zich voort. Zonweringen worden dus aangepast op alle mogelijke manieren. Het bedieningskoord wordt bijvoorbeeld ingekort, of zelfs helemaal weggelaten. Dit is waar de volgende trend, motorisering aan bod komt. Handmatige bediening is namelijk veelal verleden tijd en de handbediening wordt vervangen door een afstandsbediening of een bedieningsknop. Het gebruiksgemak wordt verhoogd, waardoor de woonomgeving van de consument meer comfort krijgt.

De top 6 trends

  • Strak design van de raamdecoratie (65%)
  • Domotica rolluiken (50%)
  • Veiligheid rolluiken (25%)
  • Raamdecoratie volgens de EU-Richtlijn (15%)
  • Motorisering (10%)
  • Geïntegreerde hor, screen of jaloezie (10%)

Meer informatie over zonweringen?

Bent u zelf op zoek naar een passende zonwering voor in- of rondom uw woning, neem dan eens een kijkje op de website www.spiegelzonwering.nl. Hier vindt u tal van populaire zonweringen die voor u op maat worden gemaakt. Wilt u graag uw vragen aan een van de specialisten van De Spiegel Zonweringen stellen, dan kan dat door telefonisch contact op te nemen met 030-2319534. Geniet van de zomer, maar tegelijkertijd van een koele woning!

Wij zijn lid van