De voordelen van een veranda

De eerste warme zonnestralen van het jaar zijn een feit en daarbij begint het bij velen weer te kriebelen. Terwijl u uw tuinmeubels aan het afstoffen bent en u tegelijkertijd al bedenkt wat u vanavond op de barbecue gaat leggen zullen deze gedachten toch nog even in de ijskast blijven liggen. De zomer laat namelijk nog lang op zich wachten. Hoewel die eerste zonnestralen een prachtig lentedecor bieden, gaan deze zonnestralen gepaard met een frisse wind. Een veranda is een prima oplossing om het zomerseizoen eerder te laten beginnen en langer door te laten gaan wanneer deze op z’n einde loopt.

De mogelijkheden met een terrasoverkapping

Na een koude winter wil iedereen het liefst weer van het buitenleven gaan genieten. Om deze reden worden veel woonkamers uitgebreid met een buitengedeelte, waar gedurende het hele jaar gebruik van gemaakt kan worden. Afhankelijk van het type veranda zijn er tal van bijkomende voordelen, die niet alleen de waarde van uw huis verhogen, maar tegelijkertijd het wooncomfort enorm opschroeven. U kunt al een gezellige sfeer creëren met een simpele terrasoverkapping. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u droog zit tijdens een regenbui, maar tegelijkertijd toch in de frisse buitenlucht kan blijven zitten. Verder biedt een terrasoverkapping een overkapping om lekker buiten te koken, waardoor de barbecue al een stuk eerder aangestoken kan worden.

Extra beschutting met een tuinkamer

Toch willen de meeste terrasliefhebbers ook beschut zijn tegen de kou en wind, zodat u ongestoord in de tuin een boek kan lezen, maar wel compleet afgesloten bent voor de koude wind. Met een veranda, die echt als tuinkamer dient, kunt u ongestoord genieten van uw tuin, een aantal zonnestralen en de warmte die u binnen ook gewend bent. Een glazen wand is bijvoorbeeld een uitstekende oplossing. Zo heeft u op een koude dag een mooie uitbreiding van uw woonkamer en kan de glazen wand op een warme dag gewoon open worden geschoven. Doordat de regen buitenshuis wordt gehouden blijven ook uw dure tuinmeubelen droog, waardoor u sneller zal besluiten om maar weer buiten te gaan zitten. Verder zorgt een veranda er voor dat u minder vuil mee naar binnen neemt. In de winterse maanden, wanneer u veel modder of sneeuw aan uw schoeisel meedraagt, kunt u uw schoenen gemakkelijk in uw tuinkamer afkloppen en uitdoen. Natte paraplu’s kunnen buiten blijven staan en uw doorweekte winterjas kan gewoon in de tuinkamer worden opgehangen.

Meer informatie over veranda’s

Uw veranda kan nog gezelliger worden gemaakt met een mooie kamerplant, een lichtstraat of een terrasverwarming. Een mooie set meubels zorgt ervoor dat uw veranda dus een echte tuinkamer wordt waar u het hele jaar gebruik van kan maken om helemaal tot rust te komen in uw tuin. Ben u geïnteresseerd in het verlengen van de zomer, uw wooncomfort vergroten en het verhogen van uw woningwaarde, neem dan eens een kijkje op de website www.spiegelzonwering.nl. De Spiegel Zonwering biedt tal van terrasoverkappingen, veranda’en zonwering zoals knikarmscherm en screens aan die gegarandeerd uw wooncomfort verbeteren. Mocht u uw specifieke vragen aan een van de specialisten van De Spiegel Zonwering willen stellen, dan kan dat door telefonisch contact op te nemen met 030-2319534. Fijne zomer!

Wij zijn lid van