De kenmerken van verschillende garagedeuren

Een garage is natuurlijk een groot pluspunt van een woning, waardoor u enorm veel extra opslagruimte heft. Hier kunt u uw troep bewaren, spullen opbergen die u niet het hele jaar gebruikt of uw auto gedurende de nacht stallen. Deze multifunctionele opbergruimte wordt natuurlijk pas echt functioneel wanneer u de garage gemakkelijk kan betreden. Komt u bijvoorbeeld na een lange werkdag thuis en wilt u de auto in de garage plaatsen, dan is het wel zo fijn als de hele garagedeur horizontaal of verticaal kan bewegen waardoor u uw auto gemakkelijk naar binnen kan rijden. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van uw woning zijn er verschillende garagedeuren die het gebruiksgemak kunnen verbeteren en ervoor kunnen zorgen dat het comfort wordt vergroot.

 

Sectionaaldeur

Sectionaal wil zeggen dat onderlinge scharnieren de deur samen opbouwen. Hierdoor bestaat de deur dus niet uit één groot geheel, maar is de deur uit verschillende delen opgebouwd. Hierdoor hoeft de deur dus niet meer uit te zwaaien wanneer deze wordt geopend. De deur trekt verticaal omhoog en wordt vervolgens aan het plafond bevestigd. Deze deur kan gemakkelijk worden geopend met een afstandsbediening en isoleert de garage erg goed zodra de deur weer is gesloten. Daarnaast kunnen deze deuren in tal van uitvoeringen in uw garage worden bevestigd, waardoor er voor ieder type huis een passende sectionaaldeur te vinden is.

Zijwaartse garagedeur

Aangezien sommige garages bouwkundig niet geschikt zijn om de deur naar boven te openen kan men ook kiezen voor een zijwaartse garagedeur. Het voordeel van deze deur is dat er gemakkelijk een doorgang kan worden gecreëerd zonder dat de hele garagedeur open hoeft. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk wat gereedschap of uw fiets uit de garage pakken. Met een zijwaartse deur heeft u daarnaast ook het plafond tot uw beschikking om bijvoorbeeld uw skispullen of gereedschap na gebruik weer op te bergen. Verder is een zijwaartse deur erg isolerend en in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Kanteldeur

Deze klassieke garagedeur is misschien minder praktisch dan de twee eerdergenoemde garagedeuren – doordat de deur naar voren wordt gekanteld om open te gaan – maar heeft wel degelijk voordelen. Ten eerste is een kanteldeur fluisterstil, waardoor niemand last heeft van de motor van de garagedeur. Hierdoor kunt u vroeg in de morgen of laat in de avond gewoon gebruik maken van de garage zonder andere hiermee te belasten. Daarnaast heeft de kanteldeur een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo kunt u de garage namelijk makkelijk betreden, zonder dat u hier diep voor in de buidel hoeft te tasten.

Duoport

Een duoport is een garagedeur die is opgebouwd uit twee identieke garagedeuren. De geïsoleerde dubbele deur zorgt ervoor dat u gemakkelijk naar buiten kunt. Mocht u uw auto in de garage willen zetten, dan zet u beide deuren open. Ook de duoport is in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Meer informatie over garagedeuren?

Het algemene voordeel van de garagedeuren van De Spiegel Zonwering is dat u uw garage efficiënter kan gaan benutten. Een sectionaaldeur en een zijwaartse deur zijn van afstand te bedienen en daarom het meest geschikt voor diegene die graag hun auto in de garage willen stallen. De kanteldeur en de duoport zijn twee goedkopere garagedeuren waarbij de deuren naar buiten klappen. Toch zullen deze garagedeuren veel verruiming aan uw woning geven doordat de garage gemakkelijk te bereiken is. Wilt u meer informatie over garagedeuren, neem dan eens een kijkje op de website www.spiegelzonwering.nl.

Wij zijn lid van