Buitenzonwering: De diverse mogelijkheden

Een goede bescherming tegen de zon is essentieel voor het behouden van een aangename temperatuur in huis. Er zijn verschillende soorten zonwering. Het onderscheidt wordt vooral gemaakt tussen binnen- en buitenzonwering. In dit blog zullen we ingaan op diverse soorten buitenzonwering.

Zonwering zorgt ervoor dat u huis goed beschermt wordt tegen uv-straling, verkleuringen van meubelen en in sommige gevallen werkt zonwering inbraakwerend.

Bij het kiezen van een bepaald soort zonwering is het belangrijk om van te voren vast te stellen wat het doel er van is:

–          Effectieve warmtewering

–          Uitstraling

–          Inbraak preventie

–          Bescherming van uw interieur

Om het allemaal wat makkelijker voor u te maken, hebben we hieronder een overzicht geplaatst van de verschillende soorten buitenzonwering.

Knikarmscherm
Knikarmscherm, terrasschermen en uitvalschermen zijn in principe hetzelfde. Ze zorgen voor goede verkoeling en schaduw in huis. Zoals op de afbeelding hieronder te zien, zijn het schermen die als het waren naar buiten knikken. Er zijn verschillende kleuren en patronen mogelijk, zodat ze perfect aansluiten bij uw huis.

Markiezen
Naast dat markiezen effectief helpen tegen de zon zien ze er ook erg mooi en luxueus uit. Een echte versiering voor uw huis. Markiezen kunnen van hout en aluminium gemaakt zijn en het is ook mogelijk om markiezen elektrisch bedienbaar te maken.

Screens
Screens zijn ideaal voor mensen die graag wat meer privacy in huis willen. Met screens kunnen mensen van buiten niet naar binnen kijken, maar van binnen wel naar buiten. Ook zijn ze zeer geschikt voor modern ingerichte huizen. Ze zorgen namelijk voor een strakke uitstraling.

Buiten jaloezieën
Het grote voordeel van jaloezieën is dat u zelf kan afstemmen hoeveel zon u door wilt laten. Er zijn veel mogelijkheden qua materiaal en kleuren. Zo kunt u ze optimaal aanpassen op uw interieur. Ze zijn niet alleen zeer efficiënt, maar geven ook een leuke sfeer aan uw huis.

Serre zonwering
Serres bestaan doorgaans uit veel glas. Dit zorgt ervoor dat er veel warmte binnen komt. Door middel van goede zonwering voor u serre zal de warmte buiten blijven. Hierdoor blijft het lekker koel in de serre.

Rolluiken

Een rolluik wordt gebruikt voor diverse doeleinde zoals isolering, geluidswering, verduistering maar vooral als inbraakwering. Rolluiken kunnen gemaakt worden van verschillende materialen zoals aluminium en staal. Rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Parasols
Bij buitenzonwering horen natuurlijk ook parasols. Als u echt buiten in de tuin gaat zitten en zo af en toe wat schaduw wilt pakken zijn parasols de ideale oplossing. We hebben parasols in alle soorten, kleuren en maten in ons assortiment.

Voor meer informatie of vragen over buitenzonwering kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij zijn lid van